N. Vo. | 24. 6. 2024, 13:41

Pred pomembnim obračunom: angleški nogometaš pred tekmo s Slovenijo lovi ribe

Instagram Phil Foden

V torek nas čaka pomemben boj. Slovenska nogometna reprezentanca se bo v Kölnu pomerila z Angleži. Priprave na pomembno tekmo pa kot izgleda, da pri različnih nogometaših potekajo zelo različno ...

Phil Foden se do sedaj na Euro 2024 še ni izkazal. Še vedno išče svojo najboljšo formo, vendar pa je med pripravami na bazi angleške reprezentance ujel nekaj velikih rib, poročajo angleški mediji.

Navdušeni ribič naj bi dobro izkoristil jezera v Weimarer Land Spa in Golf resortu v slikovitem Blankenhainu, na vzhodu Nemčije, kjer so nastanjeni angleški nogometaši. Foden je edini igralec v ekipi Garetha Southgatea, ki je s sabo prinesel ribiško palico, in tako sledi stopinjam nekdanjega angleškega zvezdnika - in strastnega ribiča - Paula Gascoigna. Na Foldnovem Instagram profilu smo izbrskali nekaj fotografij, ki jih je ponosni ribič oz. nogometaš delil s svojimi sledilci.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phil Foden (@philfoden)

24-letni superzvezdnik Manchester Cityja je v oddaji FA Lions’ Den povedal: "Imel sem nekaj časa za ribolov, kar je bilo zelo prijetno. Ujel sem nekaj velikih rib, res lepih ulovov."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phil Foden (@philfoden)

Kljub njegovem zanimivem preživljanju prostega časa pa navijači Anglije še vedno čakajo, da bo Foden pokazal svojo najboljšo igro na letošnjem turnirju. V prvi tekmi skupinskega dela proti Srbiji je igral slabo, v četrtkovem remiju 1-1 proti Danski pa se je nekoliko izboljšal in v drugem polčasu zadel vratnico.

Toda še vedno je daleč od forme, ki jo je kazal v tej sezoni za Manchester City, kar mu je prineslo nagrado PFA igralca leta, opozarjajo številni mediji.

Ob tem pa nekdanji kapetan Anglije, Alan Shearer, za slabše nastope Foldna ne krivi nogometaša, pač pa tudi organizacijo. Želi namreč, da bi Foden lahko igral v sredini, tako kot igra za svoj klub, namesto na levem krilu, kamor ga je Southgate postavil v prvih dveh tekmah.

Profimedia

Malo igralcev je izšlo iz remija proti Danski z veliko pohval, razen Stoneovega partnerja v obrambi Marca Guehija, ki je bil odličen.

Angleški The Sun sicer verjame, da se bo Foden do obračuna s Slovenijo še izboljšal, obenem pa so pohvalili pripravljenost naših fantov, ki jih ne podcenjujejo: "Medtem ko se Anglija pripravlja na jutrišnji obračun s Slovenijo na Euro 2024, upamo, da bo Foden našel svojo pravo formo in pomagal svoji ekipi do zmage. Slovenija, ki je v odlični formi, bo zagotovo težek nasprotnik, vendar pa ima Anglija z zvezdniki, kot je Foden, vse možnosti za uspeh," so zapisali.

Novo na Metroplay: Zmagovalec MasterChefa Luka Pangos iskreno o ozadju kuharskega tekmovanja