Uredništvo | 26. 5. 2024, 14:50

Prelepo slavje: pred Pogačarjevim kronanjem za novega kralja dirke po Italiji Komenda dobiva nove barve!

Občina Komenda/Posnetek zaslona/Facebook profil

Tadej Pogačar je v zadnjih treh tednih spisal novo kolesarsko pravljico! 

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo danes v Rimu okronan kot novi kralj dirke po Italiji. To mu bo uspelo kot drugemu Slovencu po lanskem slavju Primoža Rogliča. Ob tem bo Pogačar slavil z največjo prednostjo po letu 1965, če bo obdržal skoraj deset minut naskoka pred zasledovalci.

"Tadej Pogačar je v zadnjih treh tednih spisal novo kolesarsko pravljico! Jutri se piše zgodovina, saj bo prvič v karieri, in to z velikim naskokom, osvojil eno od treh najtežjih kolesarskih dirk na svetu, italijanski Giro d'Italia," so včeraj zapisali na družbena omrežja.

Občina Komenda je ob tem velikem uspehu kolesarskega zvezdnika znova obarvala krožišče v Komendi, tokrat seveda v roza barvo, saj je to barva majice zmagovalca dirke po Italiji. Celoten dogodek bodo posnele televizijske kamere, ki bodo posnetke predvajale tudi med jutrišnjo zadnjo etapo, ki se konča v Rimu.

Praznično vzdušje pa ni pravo, če na ulicah ni videti občanov, zato je Komenda organizirala vožnjo simboličnega kroga s kolesi po novo obarvanem krožišču. Začetek je bil danes ob 11.30, s tem pa so občani svetu pokazali, kako ponosni so na uspehe "njihovega Pogija".

Novo na Metroplay: "Bil sem že na meji, ampak sem speljal do konca" | Andrej Škufca