N. Vo. | 7. 8. 2024, 11:04

Kakšen šok za deskarje na olimpijskih igrah! Med bitko za kolajne iz vode skočila 'pošast'! (FOTO)

Profimedia

Olimpijske igre v Parizu 2024 so že postregle s številnimi nepozabnimi trenutki, a eden izmed najbolj osupljivih se je zgodil na surferskem tekmovanju na Tahitiju, ko je ogromen kit v spektakularnem slogu prekinil potek tekmovanja.

Medtem ko sta se Tatiana Weston-Webb iz Brazilije in Brisa Hennessy iz Kostarike borili v polfinalu, je ocean za njima nenadoma prekrila mogočna silhueta kita, ki se je dvignil iz vode in ustvaril pravo naravno kuliso, ki je vse prisotne pustila brez besed. Na srečo je bil kit dovolj daleč od deskark, da ni povzročil nobene nevarnosti, je pa njegova nepričakovana prisotnost poskrbela za izjemno fotografijo, ki je hitro postala viralna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Barria (@carlosabarria)

To je že druga presenetljiva podoba z letošnjega olimpijskega deskanja, ki je pritegnila pozornost svetovne javnosti. Prejšnji teden je namreč svet obkrožila fotografija brazilskega deskarja Gabriela Medine, ki se je na videz dvigoval nad ocean z iztegnjeno roko.

Tahiti, ki se nahaja v Južnem Pacifiku in je del Francoske Polinezije, je od Pariza oddaljen približno 16.000 kilometrov, vendar je bil izbran za gostitelja surferskih dogodkov zaradi svoje mogočnosti v svetu deskanja. Velja namreč za eno najprestižnejših in najzahtevnejših destinacij za deskarje na vodi. Organizatorji so poudarili, da s tem želijo vključiti tudi francoska čezmorska ozemlja in prikazati raznolikost države gostiteljice.

Letos je deskanje na vodi že drugič vključeno v program poletnih olimpijskih iger, potem ko je svoj debi doživelo pred tremi leti na olimpijskih igrah v Tokiu. Tekmovanje na Tahitiju se je izkazalo za eno izmed najbolj razburljivih, saj je poleg vrhunskih športnih dosežkov postreglo tudi z nepredvidljivimi trenutki, kot je bil ta s kitom, ki je za vedno zaznamoval letošnje igre.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković