Uredništvo | 17. 10. 2024, 17:15

Čustven sprejem slovenskega kolesarskega asa Primoža Rogliča: oglejte si, kako je izgledal dogodek (FOTO in VIDEO)

Borut Živulović/Bobo

V občini Zagorje ob Savi so slavnostno sprejeli slovenskega športnika. 

Danes ob 16. uri je v Parku Primoža Rogliča v Kisovcu, v občini Zagorje ob Savi, potekal slovesen dogodek ob odprtju Kolesarske steze in Parka Primoža Rogliča. Ta pomembna naložba, ki nosi ime našega znanega kolesarja in štirikratnega zmagovalca dirke po Španiji, je pritegnila številne obiskovalce, ki so želeli deliti ta posebni trenutek.

Dogodek se je začel z nagovorom ministrice za infrastrukturo mag. Alenke Bratušek, zbrane pa je nagovoril tudi župan Občine Zagorje ob Savi, Matjaž Švagan.

Primož Roglič, ki je za ta projekt imel pomembno vlogo, je svoje navdušenje delil s prisotnimi. Njegova strast do kolesarjenja in uspehi na svetovni sceni so navdih mnogim, kar se je odražalo v veselju in ponosu, ki sta prežemala ves dogodek.

Pihalni orkester Svea Zagorje je med nagovori poskrbel za glasbeno kuliso, ki je dodatno obogatila vzdušje. Ob 17. uri se je dogajanje preselilo na mestno ploščad, kjer so zbrani še uradno pozdravili kolesarskega asa, nastopila bo tudi priljubljena skupina Siddharta. 

Dogodek je bil poln čustev in veselja, kar je bilo očitno na obrazih vseh prisotnih. Občutek skupnosti, ponosa in hvaležnosti za dosežke Primoža Rogliča je vsem dal posebno energijo in motivacijo. Kolesarska steza in park bosta nedvomno postala priljubljena točka za rekreacijo in druženje, hkrati pa tudi simbol uspehov, ki jih lahko dosežemo s trdim delom in predanostjo.

Borut Živulović/Bobo

Izdani spominska znamka in razglednica

Občina Zagorje ob Savi je ob tej priložnosti v sodelovanju s Filatelističnim društvom Trbovlje izdala spominsko znamko in razglednico, na dan odprtja pa še poseben poštni žig, ki obeležuje kolesarski praznik zagorske doline. Vse poštne pošiljke, ki so ta dan poslane s Pošte Slovenije v Zagorju, so opremljene s tem poštnim žigom.

Ob regionalni cesti v Zagorju, med mestnim krožiščem in nakupovalnim središčem Spar, je postavljena ulična razstava, na kateri je mogoče skozi fotografije videti nekaj najvidnejših Primoževih uspehov.

Od 17. oktobra do 2. novembra pa bo v Kulturnem centru Delavski dom na ogled razstava fotografij kolesarske steze in filatelistična tekmovalna razstava na temo človekovega gibanja z naslovom Hitro, hitreje, najhitreje.

Novo na Metroplay: "Bil sem že na meji, ampak sem speljal do konca" | Andrej Škufca