20. 8. 2024, 18:08 | Vir: STA

Kakšna predstava! Primož Roglič pokoril vso konkurenco in zmagal na Vuelti

Profimedia

Po zmagi je Kisovčan prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je zmagovalec četrte etape dirke po Španiji. Na zahtevni trasi od Plasencie do Pico Villuercasa (170,5 km) je bil najboljši po sprintu manjše skupine na vrhu zadnjega klanca. 

Za 34-letnega Kisovčana je bila to skupno 85. zmaga v karieri in peta letos. Samo na Vuelti je dobil 13 etap ima pa tudi tri skupne zmage v letih 2019, 2020 in 2021.

Lov na četrto je izkušeni Zasavec dobro odprl že v uvodnem kronometru, v četrti etapi pa je pokazal svojo moč ob koncu zahtevnega zadnjega klanca na Pico Villuercas (14,6 km/6,2 %). Večino časa je sam narekoval ritem na najtežjem delu klanca, nato pa v sprintu sedmerice za las ugnal tekmece.

Drugo mesto je pripadlo Belgijcu Lennertu van Eetveltu (Lotto Dstny), tretji pa je bil Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates). V skupnem seštevku ima zdaj Roglič osem sekund naskoka pred Almeido, na tretje mesto pa se je prebil danes četrtouvrščeni Španec Enric Mas (Movistar), ki zdaj zaostaja 32 sekund. V sredo bo na sporedu ravninska etapa od Fuente del Maestreja do Seville (177 km).

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković