N. Vo. | 11. 8. 2024, 21:52

Razkrivamo: toliko je Janja Garnbret zaslužila z zlato medaljo

profimedia

Včeraj je Slovenijo znova zajela olimpijska evforija, ko je Janja Garnbret osvojila še eno zlato medaljo za našo državo. 

Po tem, ko je judoistka Andreja Leški prejela svojo zlato odličje, je zdaj Janja dodala še eno prestižno medaljo v zbirko slovenskih športnih uspehov. Vas zanima, kakšno finančno nagrado ji je ob tej priložnosti namenila država?

profimedia

Olimpijski komite Slovenije je razkril zneske, ki jih bodo podelili našim športnikom za dosežena olimpijska odličja. Janja Garnbret bo za svojo zlato medaljo prejela kar 70.000 evrov nagrade. Njen trener pa bo prejel le malenkost nižji znesek, in sicer 67.000 evrov. Nagrade so letos precej bolj radodarne kot na prejšnjih igrah, še posebej za trenerje, katerih zaslužki so se že v Tokiu skoraj izenačili s športnikovimi.

profimedia

Za primerjavo – na prejšnjih olimpijskih igrah je Garnbretova za svojo zlato medaljo prejela 31.120 evrov, enak znesek je prejel tudi Benjamin Savšek za svojo zlato. Letos so zneski očitno znatno višji, kar odraža tudi priznanje za napore, vložene v priprave in tekmovanja.

Kdaj pa se bo Janja vrnila domov?

Olimpijski komite Slovenije je sporočil, da bo sprejem za slovensko olimpijsko reprezentanco potekal v ponedeljek ob 20. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani. Ne zamudite priložnosti, da skupaj pozdravimo naše junake in proslavimo te izjemne dosežke!

Novo na Metroplay: Mi smo podaljški telefonov | N1 podkast s Suzano Lovec