24. 3. 2024, 19:43

Tragedija v svetu motošporta: dirkalnik zaneslo med gledalce, zgodilo se je najhujše ... (VIDEO)

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Kot poroča policija, je na odseku med mestoma Labatlan in Bajotvoznik na Madžarskem voznik izgubil oblast nad vozilom in zapeljal med gledalce.

Madžarska žaluje. Danes se je zgodila ena najhujših tragedij v zgodovini madžarskega motošporta, ko je dirkalnik na odseku Lábatlan-Bajna zaneslo s ceste med gledalce, pri čemer so štirje gledalci izgubili življenje, osem pa je bilo poškodovanih. Organizatorji so takoj prekinili dirko in napovedali ustavitev otvoritve sezone v več kategorijah. Incident je pretresel motošportno skupnost in opozoril na tveganja, ki jih kljub varnostnim ukrepom prinašata hitrost in adrenalin relija, poročajo madžarski mediji.

Na prizorišče so takoj napotili reševalna vozila in helikopterje, ki so oskrbeli poškodovane, med njimi otroka s hudimi poškodbami. Rally Club Arrabona, organizator relija, je skupaj z madžarsko nacionalno zvezo za avtošport MNASZ izrazil sožalje družinam žrtev in obljubil temeljito preiskavo nesreče.

Medtem ko so organizatorji in pristojne oblasti do zaključka preiskave skopi z dajanjem izjav, je incident sprožil razpravo o varnosti v motošportu. Tibor Érdi mlajši, trikratni evropski prvak, ki je bil udeležen v nesreči, je pretresen izrazil sožalje družinam, ki so izgubili svojce, hkrati pa poudaril, da je varnost na relijih vedno na prvem mestu in da morajo biti tako tekmovalci kot gledalci izjemno previdni.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije