STA/Uredništvo | 21. 8. 2024, 16:13

Mlada slovenska šahistka pometla s konkurenco in postala evropska prvakinja v pospešenem šahu

Profimedia

Dosegla je najboljši izkupiček točk v zgodovini slovenskega šaha na uradnih prvenstvih

Članica šahovskega kluba Tajfun Ljubljana Ema Jakša je v Pragi na posamičnem evropskem prvenstvu v pospešenem šahu v starostni kategoriji do desetih let in v konkurenci 54 igralk iz 15 držav dosegla stoodstotni izkupiček možnih točk in prepričljivo osvojila zlato medaljo, so sporočili iz Tajfuna.

"Naša članica kluba Ema Jakša je v Pragi na posamičnem EP v pospešenem šahu v svoji starostni kategoriji deklic do 10 let dobesedno pometla s konkurenco," so pri šahovskem klubu zapisali na Facebooku.

Jakša je osvojila devet točk in si z odlično igro že krog pred koncem zagotovila prvo mesto. Njen popoln izkupiček točk je najboljši v zgodovini slovenskega šaha na uradnih prvenstvih, so še dodali v Tajfunu.

Po zlatu osvojila še bron

Iz kluba so v torek sporočili še, da je mlada šahistka kasnje osvojila tudi bronasto odličje v hitropotezni disciplini "Potem ko je naša 10-letna članica kluba Ema Jakša osvojila naslov evropske mladinske prvakinje v pospešenem šahu, si je danes priigrala še odlično bronasto medaljo v hitropotezni disciplini. Ema je turnir odigrala suvereno in ga zaključila z izkupičkom 12.5/18, kar je zadostovalo za samostojno 3. mesto," so zapisali. 

"Osvojitev novega dosežka potrjuje dejstvo, da njeni uspehi niso naključje, temveč sadovi marljivega dela in njene velike ljubezni do šaha," so zaključili. 

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec