N. Vo. | 4. 7. 2024, 08:57

Škandal na teniškem turnirju! Zmagala dvoboj, nato pa šokirala z gesto proti nasprotnici, navijači besni: "To presega vse meje!"

Profimedia

Ukrajinska teniška igralka Dajana Jastremska je na Wimbledonu povzročila pravi škandal, ko je po tesni zmagi zavrnila pozdrav z nasprotnico Varvaro Gračevo.

24-letna Ukrajinska teniška igralka Dajana Jastremska je postala znana po tem, da od začetka vojne v svoji državi zavrača pozdrave z ruskimi in beloruskimi teniškimi igralkami, ter tudi zunaj igrišč vodi kampanjo za njihovo izključitev s turnirjev, poroča Kurir. To je zmotilo številne njene kolegice, še posebej Arino Sabalenko. Tokrat pa je Jastremska zavrnila pozdrav tudi Varvari Gračevi, ki sicer tekmuje pod francosko zastavo.

Varvara Gračeva se je rodila v Moskvi in se je zaradi nesoglasij z vojno, ki jo je Rusija sprožila proti Ukrajini, odločila, da ne bo več nastopala za to državo. Pridobila je francoski potni list. Tako so od leta 2023 na vseh turnirjih poleg njenega imena iste barve kot na ruski zastavi, vendar postavljene pokončno. To pa Jastremske ne zanima.

Potem ko je Ukrajinka zmagala dvoboj s Francozinjo (6:3, 4:6, 6:7), se je odločila, da se s svojo nasprotnico ne bo pozdravila na mreži, kar je opravičila s tem, da je Gračeva vseeno Rusinja. Nasprotnica je bila ogorčena, zanimivo pri vsem skupaj je, da se je za to potezo odločila ravno po zmagi.

Po reakciji Gračeve je bilo razvidno, da ji je bilo neprijetno, ker nasprotnica ni želela stisniti njene roke. S tem vprašanjem, ki nakazuje pomanjkanje ferpleja, bi se lahko ukvarjala tudi na Ženskem teniškem združenju (WTA), še poročajo tuji mediji.

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil