N. Vo. | 9. 8. 2024, 23:08

So nam sodniki ukradli olimpijski finale?! Rokometaši kot levi, bili so na pragu sanj, potem pa ...

Profimedia

Slovenija je proti favorizirani Danski izgubila s 30:31. V nedeljo ob 9. uri se bo Slovenija borila za bronasto kolajno proti Špancem.

Slovenski rokometaši so se podali v zgodovinski polfinalni obračun na olimpijskih igrah, kjer so se pomerili s favorizirano dansko ekipo. Na stadionu Pierre Mauroy so izbranci selektorja Uroša Zormana lovili preboj v finale, ki bi Sloveniji prinesel prvo olimpijsko medaljo v ekipnih športih. Njihovi nasprotniki so bili izjemni Danci, trikratni zaporedni svetovni prvaki, ki na tem turnirju v Parizu še niso okusili poraza.

profimedia

Danska reprezentanca je z zmago potrdila svojo uvrstitev v finale. Slovenci so jim v zaključku tekme močno ogrozili prednost, saj so se približali na le en gol razlike in imeli priložnost za izenačenje. Vendar so Danci uspeli obraniti svojo prednost in se tako prebili v nedeljski finale, kjer jih čaka obračun za zlato medaljo proti Nemcem.

profimedia

Tekma se je začela z izjemnimi predstavami obeh vratarjev, Klemna Ferlina in Emila Nielsena, ki sta nasprotnike večkrat spravila ob živce. Slovenci so prvič zadeli šele v deveti minuti, vendar so kmalu pokazali, da se lahko enakovredno kosajo s favoriziranimi Danci. Bližali so se tekmecem pri izidih 6:7 in 7:8, toda Danci so nato odgovorili z delnim izidom 4:1 in do konca prvega polčasa povečali svojo prednost na 15:10.

profimedia

Pri slovenski ekipi sta bila vidnejša strelca Dean Bombač in Aleks Vlah, medtem ko sta pri Danski izstopala Rasmus Lauge in Mathias Gidsel. Ferlin je v prvem delu igre zbral šest obramb, a je Nielsen s svojimi osmimi obrambami še dodatno otežil nalogo slovenskih rokometašev. Kljub trudu Slovencev so Danci ohranili prednost in se prebili v finale.

Cup tree provided by Sofascore

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković