E. Č. | 20. 6. 2024, 08:00

Začela se je slovenska invazija na München: proti Bavarski se valijo kolone slovenskih vozil, številka navijačev je osupljiva (FOTO)

Borut Živulović/BOBO

Slovenija je v pričakovanju enega največjih športnih dogodkov v zgodovini naše države.

Če ste se danes na poti v službo spraševali, zakaj so ceste bolj prazne, kot so sicer, je odgovor preprost. Zaradi nogometa. Slovenija je že od zgodnjih jutranjih ur dalje priča pravi invaziji na Nemčijo, natančneje na München, kjer se bo ob 15. uri začela super pomembna tekma slovenske nogometne reprezentance. Selektor Matjaž Kek in njegovi varovanci se bodo pomerili s Srbijo, če bi jo premagali, bi bili z eno nogo že v osmini finala Eura 2024. To  bi Sloveniji med drugim prineslo tudi ogromno finančno nagrado.

Koliko Slovencev bo dejansko v bavarski prestolnici, je težko govoriti, a nekateri govorijo celo o več kot 20.000 obiskovalcih iz deželice na sončni strani Alp! Padel bo rekord, toliko Slovencev še nikdar ni bilo na tujem zaradi kakršnegakoli športnega dogodka.

Že jutranjih urah je z glavne železniške postaje na pot odšel tudi prav poseben navijaški vlak, ki je bil razprodan nekaj dni pred tekmo, proti Münchnu vozi veliko avtobusov, kombijev, osebnih avtomobilov ... Naj se torej veselica začne, nekaj pa drži kot pribito: slovenski napevi bodo v Nemčiji danes odmevali še posebej glasno. Naj ponesejo navijače do zmage, kaj pa drugega!

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak