4. 6. 2024, 10:04 | Vir: STA

Slovenci bodo v Stožicah pokazali, kako dobro so pripravljeni na Euro 2024: v Ljubljani prihaja reprezentanca, ki ...

Borut Živulović/BOBO

Le še 10 dni nas loči do začetka evropskega nogometnega prvenstva, Slovenci pa bodo formo pred odhodom v Nemčijo danes testirali v Stožicah.

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri v Stožicah odigrala pripravljalno tekmo z Armenijo, kar bo predzadnji test pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. V slovenskem taboru hvalijo dobro vzdušje, je pa selektor Matjaž Kek potarnal nad rahlimi težavami nekaterih igralcev. A kot pravi, bo Armenija pravi test.

Kek je pojasnil, da so analizirali igro Armenije, ter poudaril, da so bili Armenci vse do konca tudi v igri za nastop na EP. A razkril je, da bodo vendarle malce premešali sicer standardno postavo, da bi obvarovali nekatere načete igralce. Jasno je že, da na tekmi ne bo igral Žan Celar zaradi težav z gležnjem, tekmo pa bodo verjetno izpustili oziroma so zanjo vprašljivi tudi Miha Blažič, Benjamin Šeško, Benjamin Verbič in Petar Stojanović.

"Priložnost bodo tako dobili nekateri drugi. Iščemo pa agresivnost, duel, hitre prehode. Mislim, da bo Armenija pravi tekmec za vse to," je dejal Kek, ki ima zdaj na Brdu vse igralce s širšega spiska. Vezist Adam Gnezda Čerin je selektorja dopolnil z besedami: "Vsi smo veseli, pričakujemo EP, kar bo velik izziv na nas. Na pripravljalnih tekmah želimo najprej zmagati, a tudi preizkusiti nekatere stvari, ki nam bodo prav prišle na EP. Armenija? Brez podcenjevanja. Tudi sami smo dobili opozorilo na Malti. Če nisi pravi, imaš težave. Tako da - maksimalna osredotočenost na jutrišnjo tekmo."

Slovenija, ki jo nato v soboto ob 15. uri v Stožicah čaka še obračun z Bolgarijo, se z Armenijo, ki je letos na prijateljskih tekmah izgubila proti Kosovu in Češki, še ni merila. Slovenci so na lestvici Mednarodne nogometne zveze 57., Armenci pa 95.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec