N. Vo. | 8. 8. 2024, 20:27

Umrl je legendarni nogometaš in trener (vanj je treščila strela)

Profimedia

V 48-letnika je treščila strela.

Dženan Uščuplić, legendarni bosansko-hercegovski nogometni trener in nekdanji igralec FK Sarajeva, je pri 48. letih umrl zaradi udara strele. Tragični dogodek se je zgodil med neurjem z močnim dežjem in vetrom, medtem ko je bil Uščuplić s prijatelji na pohodu, poroča Dnevni avaz.

Uščuplić je kot igralec pustil velik pečat v FK Sarajevo, po koncu igralske kariere leta 2002 pa se je posvetil trenerstvu. Deloval je v skoraj vseh vlogah v Bordo klubu, od asistenta, glavnega trenerja, do trenerja kadetov in mladincev. Njegov zadnji projekt je bil na Koševu, kjer je kot trener selekcije U19 deloval do novembra 2023, nato pa je ostal brez službe.

Nogometni svet Bosne in Hercegovine si še nekaj časa ne bo opomogel po šoku, ko so izvedeli, da je Uščuplić v nedavni hudi tragediji izgubil življenje zaradi udara strele na Zelengori.

Novica je najhuje prizadela njegove najbližje družinske člane, pa tudi številne športne delavce, ki so imeli priložnost z njim sodelovati, in navijače Sarajeva, ki so vedeli, da je bil Dženo v težkih trenutkih vedno pripravljen pomagati klubu. Kot igralec Sarajeva je trikrat osvojil pokal BiH in en superpokal. Igral je tudi za Olimpik, vendar se je že pri 27 letih upokojil, poroča SportSport.

Kot trener je trikrat osvojil mladinsko prvenstvo BiH, prav tako trikrat pokal BiH in dodal še naslov kadetskega prvaka. Člane FK Sarajevo je leta 2015 popeljal do naslova prvaka BiH in dvakrat osvojil pokal BiH.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković