Uredništvo | 19. 8. 2024, 14:43

Olimpijsko športnico našli mrtvo v stanovanju

Profimedia

Daniela Larreal Chirinos je veljala za eno najuglednejših venezuelskih športnic.

Nekdanjo olimpijsko kolesarko so mrtvo našli v njenem stanovanju. Njena smrt naj bi bila posledica zadušitve. Športnica Daniela Larreal Chirinos se ni pojavila v hotelu, v katerem je delala, zaradi česar so njeni sodelavci obvestili policijo. Policisti so nato 16. avgusta odšli v njeno stanovanje v Las Vegasu, kjer so jo našli mrtvo.

Policija domneva, da je Chirinos umrla 11. avgusta, njeni sodelavci pa so v stik s policijo stopili naslednji dan. 50-letnica naj bi umrla zaradi zadušitve. Obdukcija je pokazala, da je imela nekdanja kolesarka v sapniku ostanke hrane, kar kaže na to, da se je zadušila do smrti, navaja Daily Mail. Policija vzroka smrti sicer še ni uradno potrdila.

Daniela Larreal Chirinos je veljala za eno najuglednejših venezuelskih športnic. Nastopila je na petih olimpijskih igrah, v Barceloni leta 1992, Atlanti leta 1996, Sydneyju leta 2000, Atenah leta 2004 in v Londonu leta 2012.

Larreal je bila od leta 1990 do 2012 vodilna osebnost v venezuelskem kolesarstvu. Na srednjeameriških igral leta 1990 v Hondurasu je osvojila medaljo, 13 let pozneje je na panameriških igrah osvojila še dve srebrni medalji. Na igrah Srednje Amerike in Karibov leta 2002 v San Salvadorju pa je osvojila tri zlate in eno srebrno medaljo.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković