E. Č. | 3. 7. 2024, 09:12

Umrl legendarni nogometaš: bil je član znamenite ekipe, ki jo je zaznamovala velika tragedija

Profimedia

Ko je izvedel, kaj se je zgodilo, je z ženo obešal zavese v novem stanovanju.

Mediji v Angliji poročajo o smrti legendarnega nogometaša, ki je bil član ene najbolj znamenitih ekip v zgodovini tega športa. V 91. letu starosti se je poslovil Jeff Whitefoot, zadnji še živeči član tako imenovanih Busbyjevih otrok, kultne ekipe Manchester Uniteda, ki jo je poleg nesporne kakovosti (otoški mediji jo uvrščajo med najboljše v zgodovini tamkajšnjega nogometa) zaznamovala predvsem huda tragedija med vračanjem s tekme v Beogradu. Rdeči vragi so po poletu iz Jugoslavije naredili postanek v zasneženem Münchnu, kjer pa je nato letalo v tretjem poskusu vzleta trčilo v ogrado tamkajšnjega letališča. V letalski nesreči je umrlo 23 potnikov, med žrtvami je bilo tudi osem nogometašev Manchester Uniteda.

Jeff Whitefoot je imel srečo. Tri mesece pred tragičnim dogodkom se je, nezadovoljen z minutažo pod vodstvom legendarnega trenerja Matta Busbyja, odločil za menjavo delodajalca. Zapustil je stadion Old Trafford in podpisal za Grimsby, pozneje se je izkazalo, da je bila to odločitev, ki mu je verjetno rešila življenje.

"Ko me je dosegla grozljiva novica, sva z ženo Nell ravno obešala zavese v najinem novem domu. Komaj sva se preselila, minilo je le nekaj tednov od mojega odhoda iz Uniteda. Ko sem slišal, kaj se je zgodilo, me je pretreslo do kosti. Preprosto nisem mogel verjeti, kaj se je zgodilo," je pred časom za The Sun povedal na zadnji dan leta 1933 rojeni Jeff Whitefoot. Slednji je za Grimsby igral le leto dni, nato podpisal za Notthingham Forest, skupno pa je v svoji bogati karieri odigral skoraj 400 tekem. Jeff Whitefoot je po koncu kariere v kraju East Lake v Oakhamu blizu Nottinghama vodil pub, nogomet pa je nato spremljal le še kot gledalec.

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija