E. Č. | 22. 4. 2024, 13:00

Nova športna tragedija: nogometaš umrl na tekmi, poteza njegovega kluba šokirala vse

Profimedia

Tragedija je tokrat udarila med nogometno tekmo, nihče pa ni pričakoval poteze, ki jo je sprejel nesrečnikov klub.

Smrt je, hočeš nočeš, sestavni del človeške usode. Ljudje umirajo, vsaka smrt pa s sabo nosi tudi ogromno mero žalosti in bolečine. Še toliko bolj, če umre mlad človek. In če smrt pride nepričakovano. Ko se, recimo, poslovi športnik. Temu je bilo tako tudi konec tedna v Bosni in Hercegovini, od koder poročajo o smrti Irfana Mešića, komaj 35-letnega nogometaša nižjeligaškega kluba FK Turija.

Irfan Mešić in soigralci so se pomerili proti klubu Stjepan Polje, tekma pa ni bila odigrana do konca. Razlog? Tragedija. Pri rezultatu 1 : 1 se je nesrečni Mešić nenadoma zgrudil. Kot poroča Slobodna Dalmacija, je nogometaš doživel srčni infarkt, ki je bil zanj usoden. Po dogodku je bil nogometaš prepeljan v bolnišnico, a ga zdravnikom ga ni uspelo rešiti.

"Skrušeni od bolečine in zaradi težke usode, ki nas je doletela, sporočamo, da je FK Turija nemudoma prenehal delovati," je vodstvo kluba po tragičnem dogodku šokiralo vse s svojo odločitvijo o prenehanju delovanja. "Dragi Irfan, naš brat. Boril si se kot lev. Svoj znoj, svoje srce si vedno pustil na igrišču. Na igrišču, ki je bilo usodno zate. Boril si se, kot si se znal boriti le ti. Takšnega te bomo tudi ohranili v naših spominih," so dodali pri FK Turija.