E. Č. | 13. 8. 2024, 14:21

Umrl legendarni slovenski športnik, ki je pustil izjemen pečat

Profimedia

Njegova športna pot je bila prežeta z uspehom.

Na Koroškem so pretekli konec tedna slavili zlato olimpijsko kolajno Janje Garnbret, hkrati pa žalovali ob tragični vesti o smrti legendarnega športnika, ki je močno zaznamoval odbojko v tej slovenski regiji. Franc Tušek se je poslovil v devetdesetem letu življenja, za sabo pa pustil dosežke, ki bodo živeli večno. Franc Tušek je bil odličen športnik, pozneje uspešni funkcionar in med drugim tudi predsednik slovenske odbojkarske zveze.

Preberite še:

"Najprej je bil igralec v Odbojkarskem klubu Fužinar z Raven na Koroškem (1953), nato pa trener (1966-1979) ženske ekipe, v kateri je pomembno vlogo odigrala njegova hčerka Branka. Z ekipo je večkrat osvojil naslov prvakinj Slovenije. Vzgojil je več generacij odbojkaric, na treningih imel preko 50 deklet in ekipo trikrat popeljal na kvalifikacije za prvo zvezno jugoslovansko ligo ter pripravil temelje, da so Ravenčanke med leti 1979 in 1983 uspešno nastopale v najvišjem tekmovanju bivše države.  Za odbojko je navdušil tudi sina Danila in vnuka Matjaža, ki je kapetan slovenske reprezentance v odbojki sede," so ga opisali pri Odbojkarskem klubu Fužinar.

Na Koroškem so dodali: "Svoje znanje je prenesel na številne generacije deklet, ki se ga bodo spominjale po angažiranosti, trdem delu, uvajanju novosti in disciplini na treningih. Številne njegove varovanke te vrednote prenašajo naprej na mlajše rodove in tako Franček ostaja z nami še naprej. Naj počiva v miru. Iskreno sožalje družini in prijateljem."

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac