E. Č. | 11. 7. 2024, 09:31

Umrl priljubljeni športnik in nekdanji reprezentant

Profimedia

Odšel je mnogo prezgodaj, star je bil komaj 56 let.

Ragbi je v Veliki Britaniji izjemno priljubljen šport, ki uživa veliko podporo tako med mladimi kot tudi med odraslimi. S svojimi tradicionalnimi koreninami in strastnimi navijači je ragbi pomemben del britanske športne kulture, z vrhunskimi ligami in tekmami, ki pritegnejo množice gledalcev. Igralci ragbija na Otoku sodijo med najbolj priljubljene športnike, ki jih javnost med drugim cenim tudi zaradi svoje borbenosti in nepopustljivosti. Eden takšnih je bil tudi Ian Buckett, ki je v tem tednu za vedno zaprl svoje oči. Star je bil komaj 56 let.

Ian Buckett je s svojo izjemno igro in predanostjo športu pustil neizbrisen pečat v svetu ragbija. Kot član valižanskih klubov in tudi reprezentance je prispeval k številnim zmagam in se uveljavil kot eden najbolj talentiranih igralcev svoje generacije. S svojo fizično močjo, taktično spretnostjo in neomajno voljo je bil zgled mnogim mlajšim igralcem. Poleg športnih dosežkov je bil znan tudi po svojem športnem duhu in predanosti ekipi, zaradi česar je bil cenjen tako med soigralci kot med navijači, a hkrati med tekmeci, ki so ga še kako spoštovali in se zavedali njegovih sposobnosti.

Ian Buckett je največji del kariere preživel pri Swanseaju, za katerega je v 10 sezonah odigral zajetnih 186 tekem. Že v času kariere je diplomiral na pravni fakulteti, kasneje pa kot predsednik deloval v svojem nekdanjem klubu Flint RFC. "Dotaknil se je številnih življenj in zelo ga bomo pogrešali," so novico o njegovi prezgodnji smrti potrdili pri klubu Flint RFC. Oglasila se je tudi valižanska zveza, ki je bila v svojem sporočilu kratka, a je Bucketta kljub temu opisala na najboljši možen način: "V enaki meri so ga občudovali in se ga bali."

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija