J. B. | 24. 9. 2024, 09:42

Dnevnica, da te kap! Timi Max Elšnik s Crveno zvezdo razbil mestnega rivala in prišel do nore denarne nagrade

Profimedia

Nekoč smo bili zanje smučarji, danes imamo Slovenci nogometaša, ki je blestel na velikem srbskem derbiju.

V ponedeljek zvečer je bil v Beogradu na sporedu že 174. mestni derbi, pomerila sta se velika srbska nogometna rivala Partizan in Crvena zvezda. Domači nogometaši so domov odšli potolčeni, gostujoči so rajali, kot da je novo leto.

Crvena zvezda je slavila zgodovinsko zmago, končalo se je s 4:0 za rdeče bele, ki so sploh prvič po osmih letih slavili na stadionu večnega rivala. Na slednjem Crvena zvezda nikdar ni slavila z višjo razliko, eden ključnih mož nekdanjega evropskega prvaka pa je bil tudi slovenski reprezentant Timi Max Elšnik.

Nekdanji kapetan Olimpije je priigral enajstmetrovko in hkrati podal za enega od štirih golov, srbski mediji so bili po tekmi polni pohval na račun slovenskega vezista. Slednji je za Crveno zvezdo podpisal poleti in nemudoma postal eden ključnih mož svojega novega kluba, pri katerem si kruh služi tudi trenutno poškodovani slovenski branilec Vanja Drkušić.

Profimedia

A visoka zmaga ni bil edini razlog, zakaj se je Timi Max Elšnik v torkovo sicer deževno jutro lahko prebudil s širokim nasmeškom na obrazu. Izdatna zmaga je nogometašem Crvene zvezde prinesla tudi bogato finančno nagrado! Vodstvo kluba jim je obljubilo, da bodo v primeru zmage z vsaj tremi goli razlike prejeli vsak po 10.000 evrov

"Na sestanku pred tekmo sem igralcem obljubil, da bodo v primeru slavja dobili nagrado. Toda ne samo za zmago, ampak tudi za vsak gol posebej. Hotel sem visoko zmago, saj mi to zmoremo, to nam pripada," je po tekmi, na kateri je za domače v prvem polčasu igral Mario Jurčević, še en nekdanji član Olimpije, pojasnil generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Za konec velja dodati, da po stari navadi brez navijaških incidentov ni šlo. Slednji so bili v središču pozornosti že pred tekmo, potem ko so nezadovoljni navijači Partizana (številni so že nekaj časa na bojni nogi z upravo kluba) poškodovali zelenico na svojem stadionu.

Tudi po tekmi je prišlo do neljubih dogodkov, navijači črno-belih so na zunanji strani garderob z rokami razbijali po steklu in slednjega tudi polomili. Delci le-tega so poškodovali kar trenerja Aleksandra Stanojevića, ki je pred novinarje nato stopil z nekaj obliži na obrazu!

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil