Uredništvo | 25. 6. 2024, 18:41

Pred tekmama v slovenski skupini hudi izgredi v Nemčiji: po zraku letelo vse živo, policija vrnila z dvojno mero (VIDEO)

Nova.rs/posnetek zaslona

Pred tekmo med Srbijo in Dansko, ki nastopata v slovenski skupini C, je v Münchnu prišlo do hudih izgredov.

Medtem ko smo v Kölnu priča velikemu rajanju slovenskih navijačev pred tekmo zadnjega kroga rednega dela Eura 2024 proti Angliji, je v Münchnu, kjer se bosta pomerili Srbija in Danska, ki se s četo Matjaža Keka borita za mesto v osmini finala, prišlo do hudih izgredov. "Kaos se je začel okrog 17. ure, srbski navijači so se spopadli z nemško policijo, kar je močno vplivalo na vzdušje v središču mesta," piše Nova.rs.

Stvari naj bi se začele zapletati, ko je policija aretirala srbskega navijača, ki je prižgal baklo. Njegovi "soborci" niso bili navdušeni nad akcijo varuhov reda in miru, po zraku je v njihovi smeri začelo leteti vse živo: kozarci, steklenice, celo stoli. Policija je vrnila z dvojmo mero, padali so udarci, kar nekaj izgrednikov je končalo z zvezanimi rokami. 

Po izgredih je policija navijače Srbije začela "poditi" proti stadionu Allianz Arena, kjer se bo tekma z Dansko začela ob 21. uri. Srbija za napredovanje med 16 najboljših nujno potrebuje zmago.