R.S. | 22. 7. 2024, 11:04

Razkrivamo, koliko je z zmago na Touru zaslužil Tadej Pogačar

Profimedia

S svojimi odličnimi predstavami je zaslužil ogromno denarja. 

Kolesarski as Tadej Pogačar je letošnje leto znova blestel na dirki po Franciji. Dobil je kar šest etap, na koncu pa zmagal v skupnem seštevku. Impresivni pa niso samo njegovi dosežki, temveč tudi zaslužki. Pogačar je seveda na prvem mestu tudi po stanju na bančnem računu. 

Bogato nagrajen za svoje dosežke

25-letnik je s skupno zmago na dirki po Franciji, šestimi etapnimi zmagami in nošenjem rumene majice zaslužil več kot štirje najbližji zasledovalci skupaj, poroča Sportklub. Na bančni račun bo prejel 621.180 evrov. Skupni denarni sklad Toura je znašal dobrih 2,3 milijona evrov, Slovenec pa je domov odnesel več kot četrtino denarnega sklada. 

profimedia

Največji zaslužkarji Toura so bili Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard in Remco Evenepoel. Vingegaard je zaslužil približno 250 tisoč evrov, Remco Evenepoel pa 166 tisoč evrov. Kaj pa Slovenci? Primož Roglič je zaslužil 5950 evrov, Luka Mezgec pa 1840 evrov. 

Po zmagi se odpravlja domov

Pogačar je bil po osvojeni skupni zmagi presrečen. "Letošnji Tour je bil zelo poseben zame. Vemo, da se je pred dirko govorilo o štirih glavnih favoritih. Vse je bilo pripravljeno za veliko borbo. In vsi smo poskušali z udarci. Uprizorili smo pravi šov. Zato sem srečen in ponosen, da sem iz tega prišel kot zmagovalec," je dejal. Povedal je tudi, da se bo zdaj posvetil bližnjim. "Veliko sem bil zdoma v zadnjih mesecih. Želim se družiti s svojimi starši, s prijatelji, želim preživeti čas z Urško," je še dodal. 

Novo na Metroplay: "Potopljena sem v globoko modrino" | Živa Ploj Peršuh