N. Vo. | 2. 7. 2024, 17:12

Tadej Pogačar do spektakularne zmage!

Profimedia

Tadej Pogačar je s sijajnim zadnjim spustom daleč prehitel tekmece in si na 4. etapi dirke po Franciji prikolesaril zasluženo zmago.

Četrta etapa dirke po Franciji, dolga 139,6 km, je kolesarsko karavano popeljala od Pinerola v Italiji do Valloira v Franciji. Etapa je z gorskim terenom upravičila vsa visoka pričakovanja, saj je Tadej Pogačar (UAE) na nevarnem spustu iz prelaza Galibier prekosil vse tekmece, vključno z Jonasom Vingegaardom (TVL), in dosegel spektakularno zmago.

Etapa je vsebovala tri kategorizirane vzpone, pri čemer je bil najzahtevnejši vzpon na prelaz Galibier (2642 m). Ekipa UAE Emirates je s številnimi pomočniki Pogačarja razredčila glavnino, v kateri je ostalo le osem kolesarjev, med njimi Remco Evenepoel, Jonas Vingegaard in Primož Roglič. Pogačarjev napad se je zgodil manj kot kilometer pred vrhom, ko mu je lahko sledil le Vingegaard. Slovenski kolesar je Danca dokončno premagal približno 500 metrov pod vrhom, ko mu je ušel za pet sekund.

Pogačar je nato na spustu iz Galibierja pokazal izjemne spretnosti in hitro krmaril čez zavite in nevarne serpentine. Vingegaarda se je povsem otresel in do cilja privozil več kot pol minute prednosti. Njegova veličastna zmaga je bila rezultat premišljene taktike in vrhunske vožnje.

Results powered by FirstCycling.com

Novo na Metroplay: O dojemanju glasbe, novemu albumu in svoji ljubezenski zgodbi kot iz filma | Miha Guštin - Gušti