R.S. | 17. 10. 2024, 14:55

Pogumna odločitev: vrhunska smučarka se po porodu vrača na bele strmine

Profimedia

33-letnica bo dala smučanju novo priložnost. 

Avstrijska smučarka Tamara Tippler, ki se je desetkrat uvrstila na stopničke svetovnega pokala, je lani septembra rodila svojega prvega otroka. Zaradi materinstva je kariero dala na stranski tir. Kmalu po rojstvu hčerke Mie pa se je odločila, da se bo vendarle vrnila na bele strmine, saj po njenih besedah "ne želi zgolj biti mama in gospodinja"

"Večina žensk se po rojstvu prvega otroka osredotoči na družino. To sem storila tudi jaz. Hkrati pa imam občutek, da s smučarskimi tekmami še nisem končala. Smučanju želim dati še eno priložnost," je 33-letnica povedala za Blick. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara_Tippler (@tamara_tippler)

Na finalu svetovnega pokala v Saalbachu je v prejšnji sezoni že nastopila kot predtekmovalka, v letošnji sezoni pa bo nastopila kot tekmovalka. Njena prva tekma bo 14. decembra v Aspnu. "V tenisu lahko vidite, da je vedno več mamic. Zakaj ne bi bilo tako tudi pri smučanju," se sprašuje. 

"Seveda se vsem ne zdi super, da želim spet dirkati po gorah s hitrostjo 130 km/h. Navsezadnje imam otroka. Toda velika večina odzivov na mojo odločitev je bila odlična. To mi daje še več poguma," je dejala. 

Novo na Metroplay: "Bil sem že na meji, ampak sem speljal do konca" | Andrej Škufca