R.S. | 10. 8. 2024, 09:55

Ljubezen ne pozna meja: olimpijka in paraolimpijec zaljubljena do ušes

Profimedia

Ljubezenska zgodba, o kateri govori ves svet.

Tara Davis in Hunter Woodhall sta ameriška atleta, ki ju ne druži zgolj ljubezen do športa, temveč tudi ljubezen drug do drugega. Davisova, ki je nedavno postala olimpijska prvakinja v skoku v daljino, je paraolimpijca Woodhalla spoznala leta 2017, ko sta bila oba še v srednji šoli. Par se je poročil leta 2022, skupaj pa imata tudi YouTube kanal.

Pritegnila ogromno pozornosti

Woodhall je na olimpijskih igrah v Parizu navijal za svojo partnerko, ki je zmagala v skoku v daljino. Po zmagi mu je Davisova skočila v objem, prizor pa so ujele kamere. "S Hunterjem vsak dan skupaj trenirava. Vsak dan skupaj jeva, dihava in spiva. Ko sem mu skočila v objem, sem se počutila tako dobro. Nisem mogla verjeti, da sem zmagala, on pa me je samo spomnil, da sem olimpijska prvakinja in da sva res trdo delala, da sva prišla do tega trenutka. Vse je bilo vredno," je po zmagi za ameriško oddajo Today povedala 25-letnica. 

Profimedia

Woodhall je njen največji oboževalec, kar dokazuje tudi njegov zapis na družbenih omrežjih. "Nimam besed, s katerimi bi opisal, kako zelo sem ponosen nate. To ni bila sreča, to si si zaslužila. Disciplina, delovna etika in pogum. To je tvoj trenutek," je zapisal po njeni zmagi. 

Zamenjane vloge

Čez nekaj tednov pa bodo vloge zamenjane, saj bo Davisova navijala za partnerja. 25-letnik, ki so mu morali pri 11 mesecih amputirati spodnji del obeh nog, bo nastopal na paraolimpijskih igrah v Parizu. V svoji karieri je že osvojil več medalj na paraolimpijskih igrah. V Riu de Janeiru leta 2016 je osvojil srebrno medaljo v teku na 200 metrov in bronasto medaljo na 400 metrov. Poleg tega je večkratni prvak na državnih prvenstvih ZDA in dosega odlične rezultate na mednarodnih tekmovanjih.

Profimedia

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec