R.S. | 5. 8. 2024, 13:47

Kaj se dogaja z olimpijskim prvakom? Nedavno osvojil zlato, zdaj spi v parku

Profimedia/Twitter/Saint/posnetek zaslona

Italijan je spregovoril o težavah, s katerimi se sooča v olimpijski vasi. 

Plavalec Thomas Ceccon, ki je po mnenju mnogih žensk najlepši športnik na OI, se je javno pritožil nad nastanitvijo v olimpijski vasi. "V olimpijski vasi ni klimatskih naprav, vroče je, hrana je slaba. Veliko športnikov se seli iz tega razloga. To ni izgovor, to je realnost, ki se je morda vsi ne zavedajo," je medijem povedal 23-letnik.

Očitno je imel dovolj

Ceccon je na letošnjih olimpijskih igrah zmagal na 100 metrov hrbtno. Nekaj dni pozneje se ni uspel uvrstiti v finale na 200 metrov hrbtno. Po porazu so ga opazili spati v parku, ki se nahaja znotraj olimpijske vasi. Kako je situacijo komentiral Italijan? "Razočaran sem, da nisem prišel v finale, vendar sem bil preveč utrujen. Težko je spati tako ponoči kot popoldne. Tukaj se res težko znajdem med vročino in hrupom."

Kritike drugih športnikov

Športniki na olimpijskih igrah v Parizu najbrž ne spijo najbolje. Mnogi so se pritoževali nad kartonastimi posteljami, ki nekaterim športnikom kradejo spanec. Trde naj bi bile kot kamen, otežujejo pa tudi spolne odnose. Kljub temu, da so postelje sestavljene iz treh modulov, ki naj bi športnikom omogočali prilagajanje trdote vzmetnice, se zdi, da nad njimi še vedno niso navdušeni ...

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil