R.S. | 14. 10. 2024, 20:05

Nekdanja tekmica Tine Maze presenetila vse: Slovenko je oklicala za ...

Profimedia

Kaj bo na to rekla najboljša slovenska smučarka vseh časov? 

Novinar Eurosporta je ameriško smučarko Mikaelo Shiffrin, ki ima največ zmag (97) v zgodovini alpskega smučanja, vprašal, katera je po njenem mnenju najboljša smučarka vseh časov. 29-letnica se je sprva nasmejala in dejala, da jih je res veliko, nato pa povedala, da se ji zdi najboljša nekdanja slovenska smučarka Tina Maze.

Shiffrinova je v preteklosti že večkrat poudarila, da občuduje dosežke Slovenke. Nedavno je povedala tudi, da si želi, da bi se Mazetova vrnila na bele strmine. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EurosportDE (@eurosportde)

Najboljša slovenska smučarka vseh časov

Dvoma ni - Tina Maze se je s svojimi dosežki za vedno zapisala v zgodovino alpskega smučanja. V sezoni 2012/2013 je zbrala neverjetnih 2414 točk. Takrat je zmagala v skupnem seštevku veleslaloma, superveleslaloma in alpske kombinacije ter bila druga v smuku in slalomu. Njen dosežek do danes ni premagal še noben smučar ali smučarka. 

V svetovnem pokalu je zabeležila 26 zmag, na olimpijskih igrah pa je osvojila dve zlati olimpijski medalji ter dve srebrni. Ima tudi 9 medalj iz svetovnih prvenstev (štiri zlate in pet srebrnih). 41-letnica je svojo bogato kariero končala leta 2017.

O svojem življenju je v Mastercard podkastu govorila z Borutom Pahorjem. Zaupala mu je najtežje in najlepše trenutke kariere, prav tako pa sta se pogovarjala o njeni družini in življenju v Italiji. 

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil