U. P. | 8. 10. 2024, 12:27

Umrl legendarni jugoslovanski nogometaš, ki je bil edinstven zaradi svoje ...

Profimedia

Nogometni svet je ovit v žalost. Umrl je legendarni nogometaš, znan po svoji odlični igri in neomajni zvestobi enemu samemu klubu. 

V 74. letu se je po hudi bolezni poslovil Milorad Jovanović – Mića, ki se je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja neizbrisno zapisal v zgodovino športa nekdanje skupne države. Svojo kariero je začel v Kruševcu, kjer je za NK Napredak pri starosti 17 let, 2 meseca in 17 dni dosegel gol proti Obiliću iz Prištine. 

V obdobju med letoma 1969 do 1982 je Jovanović za Napredak odigral več kot 300 tekem. V Kruševcu, kjer je preživel svojo celotno kariero, je pustil neizbrisen pečat in si prislužil vzdevek Mića Božja volja. V svoji karieri je imel številne ponudbe, a nikoli ni želel zapustiti svojega Napredka, kluba, ki ga je imel za najboljšega na svetu.

"Kruševac je moje mesto. Napredak je moj klub - najboljši na svetu!" je vedno govoril Jovanović, ki je nogometu ostal zvest tudi po koncu igralske kariere. Poprijel je za trenersko delo in močno vplival tudi na številne mlade nogometaše v Kruševcu.

 

Novo na Metroplay: Natalija Verboten o vrnitvi med poskočne ritme, družini in iskanju pomoči