A. B. | 16. 8. 2022, 10:19

(VIDEO) Noro! Luka Dončić vozi zares "hud" avtomobil! In ta ni edini

Profimedia/TikTok/posnetek zaslona/fotomontaža

Ni le izjemen košarkar, temveč tudi zbiratelj športnih in starodobnih avtomobilov. Tokrat so asa ujeli na ulicah prestolnice, ko se je zapeljal z ... 

Luka Dončić je kar nekaj časa preživel v Sloveniji, saj se je skupaj z zlato slovensko košarkarsko ekipo, ki je leta 2017 osvojila evropsko prvenstvo, pripravljal na pestre košarkarske tekme. Po ulicah prestolnice pa so ga oboževalci ujeli tudi v črnem jeklenem konjičku, v katerem se je z njim zapeljala tudi njegova izbranka Anamaria Goltes.

Avtomobil, v katerem so ga ujeli, pa ni edini, ki si ga lasti naš košarkarski as, temveč zbirka sega vse od porscheja do jugoslovanske zastave.

Po Ljubljani z ...

Eden izmed uporabnikov je na družbenem omrežju TikTok delil posnetek, v katerem lahko vidimo Dončića, kako se je v črnem audiju RS7 zapeljal po eni izmed glavnih ulic prestolnice. 

V avtu z ljubljansko registrsko tablico je ujel mnogo pogledov, pri tem pa namignil, da se je njegova zbirka avtomobilov tudi že nekoliko razširila. 

@edits_by_alex__ RS7 🤤 •|| #foryou #foryoupage #fyp #viral #fypシ #ljubljana #slovenia #rs7 #audi ♬ Goverment Hooka by lvmosstar soundcloud - Avxillion

Zbirka avtomobilov Luke Dončića vključuje modrega porscheja electric panamera, porscheja 911 S custom turbo in črnega porscheja panamera, audi A7, jugoslovansko zastavo in črnega mansory tuned lamborghinija urus.

Njegov najljubši avtomobil je ... 

"Vedno sem si želel porscheja, to je bil moj sanjski avto že od otroštva," je košarkar pred časom namignil, kot pojasnjujejo na Car Collectors Club. Sanjal naj bi tudi o lastništvu lamborghinija in mcLarna, pri čemer je prvi že del njegove zbirke. 

Eden prvih avtomobilov, ki jih je imel Luka, je bil predelan modri porsche panamera s črnimi platišči, za katerega trdi, da je "eden najlepših avtomobilov na svetu". Videli so ga tudi v črni različici enakega avtomobila, kar pomeni, da ta ni edini, ki ga ima.

carcollectorsclub.com

Verjetno Lukov najljubši avto je porsche panamera. Avto ima odlično vodljivost, veliko notranjega prostora in zelo hitre pospeške.  A to še ni vse, v zbirko naj bi dodal tudi rdečega porscheja 911 turbo S, ki se bohoti z izjemno dragim izpušnim sistemom po meri, ki jih je namestil proizvajalec izpušnih sistemov za motorje z notranjim izgorevanjem Akrapovič.

Za tega naj bi Dončić odštel nekaj več kot 200.000 dolarjev, kar znaša nekaj manj kot 197.000 evrov. 

carcollectorsclub.com

Po podpisu pogodbe skok v audija

Luka se je takoj po podpisu pogodbe z Dallas Mavericks odločil razvajati z rdečim audijem A7. Avto je kupil kot vhodna stranka pri prodajalcu avtomobilov v Dallasu. Audi je najcenejši avto, ki ga ima, hkrati pa tudi eden izmed bolj prostornih. 

Pri 18 letih dobil prav poseben avtomobil 

Luka je pri 18 letih v dar za rojstni dan dobil prav poseben avtomobil - jugoslovansko zastavo. Tega je dobil tik pred začetkom njegove profesionalne kariere v ligi NBA.