N. V. | 21. 5. 2023, 19:01 | Vir: STA

FOTO: Na Kaninu so smučarsko sezono zaključili v ... kopalkah

Facebook/Kanin/fotomontaža

Preden so se spustili po belih strminah so se namazali s sončno kremo.

Na Kaninu zaključujejo letošnjo zimsko sezono, ki zaradi pogosto neugodnih vremenskih razmer ni bila ravno uspešna. Kljub temu so poskrbeli, da so se od sezone poslovili z nasmehom in zabavo.

Najboljše smučarke in smučarji so se pomerili v posebnem tekmovanju: smučanju v kopalkah. Najboljši trije so dobili nagrade, zmagovalec si je priboril nočitev z zajtrkom za dve osebi v Hotelu Alp v Bovcu.

Če lahko sodimo po slikah, ki so jih s smučišča danes objavili na Facebooku, je tekmovanje sledilo klavrni sezoni. Opazimo lahko, da so v kopalkah le redki. 

Največ pozornosti vzbudi smučar v kopalkah in z veslom v roki. Vendarle je danes izredno topel dan, sneg že kopni, smučarji pa so se pred spustom po belih strminah morali namazati s sončno kremo.

Slaba sezona za Kanin

Vreme jim je v letošnji sezoni večkrat zagodlo, je povedala direktorica družbe Sončni Kanin Manuela Božič Badalič. Veliko je bilo vetrovnih in meglenih dni, ko naprav niso mogli zagnati.

Profimedia

Od konca decembra so zabeležili 73 obratovalnih dni in na Kanin pripeljali 4700 potnikov. Sezona je bila tako razmeroma dolga, a slabša, saj obratovalnih dni zaradi slabih vremenskih razmer niso imeli toliko, kot bi jih želeli.

Kaninu grozi zaprtje

Kaninu pa zaradi dotrajanosti naprav grozi zaprtje, smo poročali. Decembra letos bo krožno-kabinski žičnici poteklo obratovalno dovoljenje, naprava pa bo dosegla tudi starost 50 let, zato je obnova smučišča nujna.

Ker nimajo denarja za obnovo, Kanin lahko reši le država. Vlada trenutno pripravlja predlog posebnega zakona o 55-milijonski obnovi smučišča. Prenova naj bi med drugim obsegala novo krožno-kabinsko žičnico, ureditev spodnje in zgornje postaje, novo sedežnico Graben ter nadgradnjo upravljanja plazov.

V Bovcu si želijo čim hitrejši postopek sprejetja zakona, Krivec ocenjuje, da bi lahko vlada predlog obravnavala junija ali julija, v državnem zboru pa bi ga morali potrditi najpozneje do septembra, da bi do konca tega leta lahko že izbrali tudi izvajalca.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk