5. 5. 2022, 15:57 | Vir: Sportklub

Kdo so navijači, ki so preplavili Ljubljano?

Skaza Uroš/Sportklub

Petkov obračun bo vroč, a ne zgolj na ledeni ploskvi, temveč tudi na tribuni.

Dan za počitek, nato pa derbi za prvo mesto na turnirju. Takšen je dnevni red slovenske hokejske reprezentance, ki se bo jutri udarila z Madžari. Tako risi kot vzhodni sosedi so v prvih dveh dneh zabeležili dve zmagi in so na vrhu lestvice. 

Preplavili prestolnico

Ste v zadnjih dneh v slovenski prestolnici v središču mesta in na poti do hale Tivoli opazili povečano število ljudi v navijaških opravah? Gre za madžarske navijače, ki so v velikem številu prišli spodbujat svojo hokejsko reprezentanco na svetovno prvenstvo divizije I, skupine A.

Na torkovi tekmi proti Južni Koreji jih je bilo na tribunah okoli 300, proti Litvi se je njihovo število vsaj podvojilo, skupaj jih je po nekaterih informacijah, po pisanju Sportkluba, v Ljubljani kar okrog 800.

Ta številka bi se na dan tekme skupaj z dnevnimi obiskovalci iz vzhodne sosede (od Budimpešte do Ljubljane je približno štiri ure vožnje z avtomobilom) lahko še povišala in morda presegla celo tisočico. Zagotovo velik zalogaj za slovenske privržence hokeja, ki, roko na srce, proti Litvi in Romuniji niso blesteli niti po navijaškem vzdušju niti po številčnosti.

Veseli madžarski navijači pred Halo Tivoli.

Veseli madžarski navijači pred Halo Tivoli.

Skaza Uroš/Sportklub

Iz različnih koncev, a vsi imajo radi hokej

Možno je, da bi madžarski privrženci jutri zvečer pod Rožnikom preglasili slovensko množico. A tekma ne bo ključna za preboj med elito, saj tja peljeta prvi dve mesti.

Kart za nakup prek Eventima ni več na voljo. Po informacijah s Hokejske zveze Slovenije se sicer lahko še zgodi, da bo nekaj vstopnic sproščenih v prodajo, a ni nujno, da do tega pride. Prav tako ne razpolagajo s podatkom, kolikšen delež od prodanih vstopnic so kupili madžarski navijači.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije