J. B. | 5. 2. 2023, 09:44

Mikaela Shiffrin na pragu rekorda spregovorila o Tini Maze in Slovenki namenila besede, ki močno odmevajo

Profimedia/fotomontaža

Ste že videli, kaj je o vražji Korošici povedala izjemna Američanka, ki je na pragu prav posebnega rekorda?

Stara je 27 let, pred sabo ima še kar nekaj let tekmovanja na najvišji ravni in poraja se vprašanje: kje so meje neverjetne Mikaele Shiffrin? Smučarka iz Združenih držav Amerike je le še eno zmago oddaljena od rekorda vseh rekordov.

Ko bo slavila naslednjič, bo to njena že 86. zmaga v svetovnem pokalu. In izjemni Ingemar Stenmark bo končno premagan.

Profimedia

Čeprav statistika torej govori, da je Mikaela Shiffrin najboljša smučarka vseh časov, pa je slednja v pogovoru s Tino Maze poudarila, da je bilo v zgodovini tega športa nemalo izjemnih tekmovalk. Američanka je v pogovoru, ki ga je predvajal Eurosport, nekaj izjemnih besed namenila tudi upokojeni Slovenki

Tinin dosežek ji daje moči

"Še vedno mislim, da si ti ena največjih vseh časov," je poudarila Mikaela Shiffrin in nadaljevala: "Lindsey Vonn je zagotovo ena najboljših, sploh glede na to, kaj vse ji je uspelo v karieri. Vsi vemo, kdo je Ingemar Stenmark in kaj je naredil v smučanju. Morda njegove številke lahko presežem, ne bom pa presegla njegove zapuščine. Mislim, da je več kot le eden najboljši smučar vseh časov. Tako razmišljam, enostavno preveč je neverjetnih zgodb v smučanju v vseh teh letih. Ena takšnih je brez dvoma tvoja rekordna sezona po številu točk. To je nekaj, kar mi daje moč v tistih trenutkih, ko se počutim utrujeno."

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ