R.S. | 28. 3. 2023, 19:38

Nenadna smrt 30-letnega svetovnega prvaka: umrl je v spanju

Twitter/SportIconObit

"Pavla se mnogi spominjajo kot prijazne, prijetne in pogumne osebe. Družini, sorodnikom in prijateljem izrekamo iskrene sožalje," je zapisala ruska zveza smučarjev prostega sloga.

Pavel Krotov, ruski smučar prostega sloga je umrl. Star je bil zgolj 30 let. Vest o smrti nekdanjega svetovnega prvaka je potrdil glavni trener ruske državne reprezentance v smučanju prostega sloga Aleksander Pongilski. Dodal je, da je Krotov umrl zaradi akutne možganske kapi. "Ko je spal, mu je v možganih počila žilica." Vrhunskemu smučarju ni bilo pomoči. Žalostna novica je prizadela mnoge njegove navijače.

"Pavla se mnogi spominjajo kot prijazne, prijetne in pogumne osebe. Družini, sorodnikom in prijateljem izrekamo iskrene sožalje," je zapisala ruska zveza smučarjev prostega sloga. Družini pokojnega je sožalje izrekla tudi Mednarodna smučarska zveza.

30-letnik je svetovni prvak postal na svetovnem prvenstvu leta 2021 v Almatiju v Kazahstanu - v ekipnem nastopu je skupaj z rojakoma Maksimom Burovom in Ljubov Nikitino osvojil zlato kolajno. Na posamični tekmi je osvojil tretje mesto. Na zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji leta 2018 je osvojil četrto mesto.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije