J. B. | 4. 10. 2022, 15:23

Prevčeva presenetljiva odločitev: še pozimi do olimpijske kolajne, zdaj v pokoj

Profimedia

V Pekingu je bil eden od slovenskih športnih junakov, vsega nekaj mesecev kasneje je športno javnost osupnil s povsem nepričakovano novico.

Mesec dni pred začetkom nove sezone v smučarskih skokih je v Sloveniji močno završalo: eden od bratov Prevc se je pri vsega šestindvajsetih odločil za konec kariere! Cene Prevc je slovenski reprezentanci še letos pozimi pomagal do srebrnega odličja na olimpijskih igrah v Pekingu, že nekaj mesecev kasneje pa je očitno povsem izgubil motivacijo za nadaljevanje kariere.

Cene Prevc je kariero končal po njegovi celo najuspešnejši sezoni v karieri, kot je pojasnil za Sportal, pa se bo v prihodnje posvetil študiju.

"Spomladi sem spoznal, da mi drugi cilji predstavljajo večji izziv kot skakalni, in da bom hodil bolj mirno spat, če bom še na drugih področjih kaj postoril. Zaradi tega skoraj nisem več treniral. Nekajkrat sem skočil bolj za veselje. Z oktobrom začenjam študij na elektrotehniki. Dokončati želim višješolski program za upravljanje podeželja in krajine na Biotehničnem centru Naklo. Kar zadeva skoke, to pomeni, da v prihodnji sezoni ne bom sodeloval v svetovnem pokalu," je za Sportal povedal Cene Prevc.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cene Prevc (@cprevc)

Prevc je hkrati pojasnil, da so mu pri smučarski zvezi pustili odprta vrata za vrnitev, toda v tem trenutku meni, da si ne bo premislil. Svoj zadnji skok bo opravil ob koncu sezone v Planici, in sicer kot predskakalec.

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec