Ste vedeli, da kladivo za meso, čeprav se pogosto zdi kot preprost kuhinjski pripomoček, skriva skrite funkcionalnosti, ki jih morda nikoli niste izkoristili?
Večina ljudi vedno uporablja eno stran kladiva, ko tolče kotlete ali zrezke. A čeprav se kladivo zdi kot navaden kuhinjski predmet, je vredno podrobneje pogledati njegovo zgradbo in ugotoviti, kako se pravilno uporablja.
Kladivo za meso je lahko kvadratne ali ovalne oblike, ključna pa je tekstura. Običajno se ena stran jasno razlikuje od druge. Najpogostejše oblike udarne površine so romboidi, trakovi ali gladka površina. Vredno je vedeti, da ima vsak od njih svojo aplikacijo.
Katero površino uporabiti za katero vrsto mesa?
Seveda lahko meso tolčete z obeh strani, vendar takrat ne boste dosegli najboljšega rezultata. Vedeti velja, da se karirasta stran uporablja za mehčanje mesa. Najboljše se obnese, če s tem delom kladiva tolčete svinjino: odlična je za svinjske kotlete.
Po drugi strani pa gladka ali progasta stran razbije vlakna, ki se med toplotno obdelavo lahko strdijo. Najbolj primerna je zato za govedino pa tudi na primer za svinjsko vratovino. Gladek del pestila je treba uporabiti tudi za mehko meso, ki se zlahka raztrga na neravni površini.
Torej, kot vidite, je kladivo za mehčanje mesa zasnovano tako, da najbolje opravlja svojo funkcijo glede na različne vrste mesa. Z uporabo prave strani kladiva za meso lahko dosežete popolno teksturo in okus mesnih jedi, kar bo pripomoglo k boljši pripravi in užitku pri obroku.
Novo na Metroplay: "Videli smo, da bi umetna inteligenca lahko bila odličen pomočnik!"