Govorili smo z Ano Roš o najbolj prodajanem pekovskem izdelku, stiskah pekarne in prihodnjih načrtih

26. 10. 2022, 19:00 | R.S.
Deli
Govorili smo z Ano Roš o najbolj prodajanem pekovskem izdelku, stiskah pekarne in prihodnjih načrtih (foto: Aleksandra Saša Prelesnik)
Aleksandra Saša Prelesnik

Kuharska mojstrica ne počiva. V prihodnosti jo čaka ogromno projektov, trenutno pa se ukvarja s težavami Pekarne Ana, ki je med prebivalci Ljubljane izredno priljubljena. 

Ana Roš je v začetku oktobra odprla Pekarno Ana, ki je navdušila mnoge. V dveh urah je bilo namreč razprodano vse, ostal je le kruh. Slab mesec po odprtju pa so se vrata pekarne že zaprla. Vrnili se bodo 2. novembra, trenutno pa načrtujejo okrepitev ekipe. Pogovarjali smo se s kuharsko mojstrico, ki nam je zaupala več podrobnosti o njenem projektu. 

Dvoma ni - povpraševanja po pekovskih izdelkih 49-letnice je ogromno. Stranke zjutraj prihajajo po slajše izdelke, kasneje pa kupujejo bolj slane izdelke. Roševa je povedala, da najprej poide pecivo pain au chocolat, hkrati pa je poudarila, da to ni vedno pravilo. 

V ekipi Pekarne Ana zaradi velikega povpraševanja iščejo nove člane. Koliko dodatnih rok potrebujejo? "Natančno število bo znano, ko bomo naredili popolno strukturo podaljšanega urnika in hkrati povečane proizvodnje za pekarno. Ta trenutek se še ukvarjamo s številkami, tako da je to težko napovedati. Zdaj so na projektu dodatni trije posamezniki, ki bodo lahko povečali proizvodnjo in posledično bomo lahko podaljšali tudi delovnik."

Ali je dobro piti kavo, ko ste prehlajeni? Kaj pravi strokovnjakinja

Bodo razširili poslovne prostore? 

Pekarna se je zaradi velikega povpraševanja vsak dan zaprla zgodaj, včasih že v jutranjih urah. Številni zato upajo, da bo pekarna v prihodnosti podaljšala delovnik. Strankam želi seveda ugoditi tudi Ana Roš, ki se zaveda, da je povpraševanje trenutno večje od ponudbe. 

"Ne moreš imeti odprte pekarne, če nimaš niti kosa za prodati. Urnik pekarne se na žalost prilagaja količini pekovskih izdelkov, ki so na razpolago. Srčno upam, da ne bodo samo jutranje ure tiste, ko bomo odprti. Želimo ostati odprti vsaj do 12. ure."

Pogovarjajo se tudi o morebitni razširitvi prostorov. "Poskušamo ugotoviti, ali bi nam najem dodatnih prostorov lahko pomagal pri povečanju proizvodnje."

To ne bo edina pekarna Ane Roš 

Kuharska mojstrica načrtuje še več pekarn. "Zagotovo Pekarna Ana ne bo edina moja pekarna. Najprej pa moramo urediti vse stvari. Imamo krasne ljudi, najti moramo več takih. Ko jih bom našla, se bo zgodila pekarna 2, 3, 4, 5 ..."

Pekarna Ane Roš po dveh tednih zapira vrata: kaj se dogaja?

Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del