R.S. | 30. 10. 2022, 07:00

Je Slovenija postala premajhna za Ano Roš? Zaupala nam je, kam odhaja

Aleksandra Saša Prelesnik

V jesen je vstopila polna idej. Ne samo da je v prestolnici nedavno odprla svojo prvo pekarno, kmalu bo pokazala nove sadove trdega dela. 

Kuharska mojstrica Ana Roš ima dva nova projekta. Kmalu bo odprla bistro v Ljubljani, drugega pa načrtuje v Trstu. 

"Otvoritev bistroja v Ljubljani smo prestavili na konec februarja oziroma začetek marca zaradi zamujanja z gradbenimi deli. Bistro bo temeljil na sodelovanju s slovenskimi kmeti, torej slovenskimi izdelki. Bistro naj bi predstavljal družaben prostor, kjer bi se vse generacije lahko našle in uživale," je povedala za Metropolitan. 

Kakšne bodo cene v bistroju, še ni znano. "Cenovni rang gotovo ne bo Hiša Franko, ga pa še določamo. Ko bo meni sestavljen, bomo vedeli točen razpon cen. Do takrat pa mislim, da bo to prostor, ki bo primeren za različne generacije."

Aleksandra Saša Prelesnik

V Trstu bistro načrtuje leta 2024 ali 2025, trenutno so še pred zadnjimi pogajanji. Ta naj bi bil del gastronomske ponudbe hotela H24. Zakaj prav Trst? 

"V Trstu sem študirala, del moje družine prihaja iz Trsta, torej se s tem projektom tudi malo vračam domov. Iskreno se veselim dela z drugačnimi živili."

Kuharska mojstrica ima projekt v Savudriji, sodeluje tudi s Tušem. "Lahko rečem, da moje življenje ni dolgočasno," je sklenila. 

Novo na Metroplay: “Ljudje mislijo, da je podjetništvo bogastvo brez truda!” | Marko Verdev