V središču Ljubljane streže največja slovenska kuharska mojstrica. Preberite več.
Slovenska kuharska mojstrica Ana Roš Stojan se podaja na nov poslovni podvig. V soboto, 4. februarja je v Ljubljani svečano odprla vrata svojega pop up bistroja Ana in Slon.
Namreč v čakanju, da bo končan njen "pravi" bistro v Knafljevem prehodu – verjetno nekje maja, poroča kulinarični portal Odprta Kuhna – Roš Stojanova tri mesece streže v restavraciji v hotelu Slon na Nazorjevi ulici.
View this post on Instagram
Jedilni list
Na meniju se vsak dan znajde okrog dvajset različnih jedi, ki so zasnovane v obliki majhnih grižljajev. Meni se sicer ves čas spreminja, saj je zasnovan glede na sezonsko ponudno na trgu.
View this post on Instagram
- Trenutno se na meniju nahaja osem predjedi, ki vključujejo artičoke, ostrige, ceviche iz školjk, parmigiana, pečeno korenje z dodatki, sestavljeno solata s tržnice, s humusom in misom ter kostni mozeg s kruhom in solato. Za krožnik predjedi je potrebno odšteti nekje od 14 do 18 evrov.
- Glavne jedi zajemajo tortilje, srnin hrbet, pašto s paradižnikovo omako, sirov fondi, pečen treviški radič ter najbolj znan recept Hiše Franko: hladen rostbif. Cene za glavne jedi se gibljejo od 22 do 30 evrov.
- V ponudbi so tudi štiri sladice in sicer creme brule iz zelenega čaja, tarte tatin iz listnatega testa z mlečnim sladoledom in palačinke v pikantni omaki dulce de leche. Cene pa od osem do 14 evrov.
Številne kritike
Vse od odprtja bistroja v javnosti odmevajo predvsem postavljene cene izbranih krožnikov, za katere je večina ljudi mnenja, da naj bi bile previsoke.
Roš Stojanova sicer pravi, da so se pri cenah orientirali po Milanu, da pa so ji ljubljanski gostinci dejali, da naj bi bile postavljene cene za tovrstno ponudbo vseeno prenizke. Kaj menite vi?