Zagotovo ste se že kdaj vprašali, kaj se zgodi z mesom, ki ga prodajalci kebaba ne prodajo. Odgovor vas bo morda presenetil ...
Bodimo pošteni: hitra hrana morda res ni najbolj zdrava, a zna biti, roko na srce, še kako okusna. Med bolj priljubljenimi prigrizki takšne vrste je tudi kebab, ki v Sloveniji že vrsto let spada med bolj zaželene malice za stare in za mlade. Toda ob tem se poraja vprašanje, ki ste si ga brez dvoma tudi sami že kdaj zastavili: kaj prodajalci kebaba po koncu dneva naredijo z mesom, ki ostane na palici?
Marsikdo bi si bržčas mislil, da meso roma v smeti, toda večina prodajalcev kebaba se za takšno prakso ne odloči. Razumljivo: meso je njihov vir zaslužka in če bi metali stran, bi pljuvali v lastno skledo. Toda, ali je to, da meso stoji čez noč in čaka na nove stranke, sploh zdravo?
"Skrivnost", kaj se zgodi z mesom, je na enem od družbenih omrežij delil moški, ki je del svoje poklicne poti preživel tudi v prodajalni kebaba. Trdi, da večina prodajalcev meso na palici, ki ga niso prodali, preprosto zavije s folijo. Nekateri ga prestavijo tudi na hladno, čeprav ne vsi. Tisti, ki se temu iz takšnih ali drugačnih razlogov izogibajo, bi se morali zavedati, da to lahko zelo negativno vpliva na meso. Ključnega pomena je namreč, da kebab noč preživi na hladnem oziroma v prostoru, kjer se temperatura vrti med tremi in petimi stopinjami Celzija.
Ko nato naslednji dan znova zakurijo grelce v posebni napravi za pripravo mesa, večina prodajalcev kebaba s starega kosa mesa najprej odreže zgornjo plast in jo zavrže. Strokovnjaki ob tem opozarjajo, da je takšna praksa priporočljiva le naslednji dan, nato pa ne več.
https://www.metropolitan.si/trendi/kulinarika/kako-je-pica-postala-kraljica-hitre-hrane/
Novo na Metroplay: Vidnost in varnost v prometu: "Zgoditi se mora 'aha moment', da spremenimo svoje navade"