J. B. | 4. 4. 2023, 06:00
Obožujete kuhan krompir? Poznamo trik, kako do še boljšega okusa (in to s sestavino, ki jo mečemo v smeti)
Obožujejo ga milijoni, jemo ga vsi. Ne mine dan, ko se ne bi znašel na mizah po vsem svetu. Toda ali ste prepričani, da ga znate pripraviti na najboljši mogoč način?
Obstaja živilo, ki ga jemo pravzaprav vsi. Statistika razkriva, da človek v povprečju vsak dan svojega življenja poje vsaj enega. Sicer povprečne velikosti, pa vendarle. Nedeljsko kosilo brez njegove prisotnosti na mizi pravzaprav ne mine.
Obstaja ogromno načinov, na katere se ga da pripraviti, nekateri pa ga celo slavijo kot božanstvo. Kakopak govorimo o krompirju, ki izvira z območja Andov v Južni Ameriki, v Evropo pa ga je kot prvi prinesel Krištof Kolumb.
Obstaja veliko trikov
Krompir zares jemo vsi, kajne? Toda kako ga pripraviti, da bo res okusen? Obstaja veliko trikov, naslednji pa vas bo bržčas presenetil. Ne samo zato, ker je zelo preprost, a kljub temu neverjetno učinkovit, marveč hkrati tudi, ker recept vsebuje dodatek, ki ga bržčas nikdar ne bi povezali z boljšim okusom kuhanega krompirja.
Kuhan krompir ima lahko zelo blag okus, če ga ne začinite pravilno. Toda če mu želite dodati več okusa, ga skuhajte z malo tekočine, v kateri so bile ... kisle kumarice!
Celo pri pripravi koktajlov
Da večina ljudi tekočino, v kateri so vložene kumarice, zavrže, drži kot pribito. Toda dejstvo je, da jo kuharji redno uporabljajo ne samo pri kuhanju krompirja, marveč tudi pri pripravi marinad, omak in celo koktajlov.
Še vedno niste prepričani, da "trik" deluje? Zakaj ga ne bi kar sami preizkusili naslednjič, ko boste kuhali krompir? Slani vodi, v kateri boste kuhali krompir, dodajte malo tekočine iz kozarca s kislimi kumaricami. Med kuhanjem se bo krompir navzel kislih okusov in dal jedi še boljši okus.