N. V. | 23. 12. 2022, 06:00
Med prazniki na mizi ne sme manjkati sarma. Jo obožujete, a ne jeste več mesa? To je recept za vas
Vse sestavine so zdrave, po okusu pa sploh ne boste opazili, da je jed vegetarijanska.
Med prazniki na mizi ne sme manjkati sarma. Gre za jed iz zelja in mesa, brez katere božično-novoletni prazniki ne bi bili popolni.
Če jo obožujete, a ne jeste mesa, bomo z vami delili fenomenalen recept za vegetarijanske sarme. Na vas je, da ga pripravite in poskusite s svojimi domačimi.
Potrebujete:
- 20 listov kislega zelja
- 500 gramov gob (priporočamo šampinjone)
- 200 gramov riža
- črna čebula
- olje
- poper
- sol
- korenje
Priprava:
Postopek je enak kot pri navadnih sarmah. Vse, kar morate storiti, je, da podušite čebulo in korenček, nato pa še gobe.
Dodajte opran riž in dušite, dokler ne dobite nadeva. Dobljen nadev povaljajte v kislem zelju, nato pa kuhajte na majhnem ognju. Dober tek!
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču