Ž.A. | 13. 6. 2023, 09:53

Recept: Dobite obisk in jih želite presenetiti z okusnim prigrizkom? Za vas imamo rešitev!

Christian Fluher

Obljubimo - po tem prigrizku si boste obliznili prste.

Bliža se konec tedna in s prijatelji ste se že zdavnaj dogovorili, da se dobite. Sedaj je čas, da se končno vidite in prav je, da hkrati razvajate tudi njihove brbončice.

Polonca Rahmanovič - Pola predstavlja še en recept, ki vas bo navdušil.

"Ali obstaja kaj boljšega kot maslo namazano na popečen kruh?" se sprašuje Polonca. Nam boste verjeli, da obstaja? "Obstaja paradižnikovo maslo namazano na popečen kruh. Vonj, barva in okus. Vse funkcionira!" je prepričana.

PARADIŽNIKOVO MASLO

Za lažjo predstavo si oglejte in sledite spodnjemu videoposnetku:

Sestavine:
  • 150 gramov LUŠTeka (mešanice češnjevih paradižnikov)
  • žlička česna v prahu
  • sol
  • 250 gramov masla (sobna temperatura)
  • popečen kruh
LUŠT
Postopek:

Paradižnik operemo in odstranimo zelenje, ter ga na hitro pokuhamo v vreli vodi. Slabih 7 minut.

Nato ga vzamemo iz vode ter damo na cedilo, da se ohladi. Paradižnika ne lupimo, saj mu ravno kožica da poseben okus.

V blender ali sesekljalnik damo paradižnik, začimbe in sol ter dobro 'zblendamo'. 

Ko dobimo gladko maso, dodamo maslo in še enkrat lepo 'zblendamo'. Ko dodamo maslo, lahko namesto blenderja uporabimo tudi metlico in maslo vtepemo v naš paradižnik.

Vse skupaj prestavimo v lep kozarček ali posodo za maslo. Popečemo kruh in začnemo uživati.  

Christian Fluher

Polonca je prepričana, da je za boljši okus dobro počakati kakšen dan in maslo pospraviti v hladilnik. Tako se vse sestavine zelo dobro povežejo med sabo in maslo dobi res vrhunski okus. 

Če se boste lotili recepta za okusno jed iz paradižnika, lahko uporabite svež paradižnik LUŠT, ki je pridelan v Sloveniji.

Naj se vam zaLUŠTajo sočne jedi! Prenesite si e-knjižico z namigi in svežimi poletnimi recepti TUKAJ.

Christian Fluher

Novo na Metroplay: Maja Keuc iskreno o življenju na Švedskem in kaj jo je pripeljalo nazaj