Že veste o kateri jedi govorimo?
Ni lepšega, kot se prepustiti okusu davno pozabljene jedi, ki smo jo kot otroci z veseljem jedli. V nas se prebudi znani občutek prelepega in brezskrbnega otroštva.
Kako pogosto vam je mama skuhala rizi bizi?
Se še spomnite – rizi bizi ni tipična rižota, ampak že skoraj (gosta) juha, saj prepražene sestavine zalijemo z več tekočine in z vso hkrati. Obudite spomine in si ga privoščite že danes. Najboljše je, da vse pripravite v enem loncu.
Recept
Sestavine:
- dve čebuli
- piščančjo jušno kocko
- poper – po okusu
- tri skodelice (za kavo) vode
- sol/začimbe – po okusu
- olje
- skodelico (za kavo) riža
- 100 gramov graška
- 300 gramov belega mesa
- dva velika korenčka
Priprava:
- Čebulo in korenček sesekljajte na majhne kocke.
- Na segreto olje dajte čebulo, da se duši. Ko se čebula zmehča, dodajte korenček. Skupaj jih dušite od 10 do 15 minut, priporočajo na srbskem portalu Espreso.
- Med tem časom narežite meso na kocke. Dodajte meso, da se duši skupaj s čebulo in korenčkom.
- Ko meso pobeli, zalijte z malo vode – le toliko, da se ne prime ponve. Dodajte začimbe in jušno kocko.
- Ko je meso napol pečeno, dodajte grah in še malo vode, da se grah skuha.
- Ko je grah kuhan, zalijte s skodelico riža in tremi skodelicami vode. Kuhajte na majhnem ognju toliko časa, da riž vpije vso vodo.
Dober tek!
Kako pripraviti pasulj, ki ne napihne? Med kuhanjem dodajte le eno začimbo