1. 4. 2023, 18:15 | Vir: Aktivni.si

Vode, v kateri ste kuhali jajca, nikar ne zlivajte v odtok: ne boste verjeli, zakaj

Po kuhanju jajc ostane veliko vode. Ki običajno konča v odtoku. Zakaj vode ne zliti v odtok — razkrivamo v nadaljevanju. 

3 / 3
Profimedia

Kalcij je pomembno hranilo za rastline – za njihovo rast, poveča odpornost na bolezni, kalcij krepi celične stene, aktivira encime … Čeprav je v naravi pomanjkanje kalcija redko, ni povsem izključeno. Lahko se pojavi, kjer je zemlja denimo kisla ali zelo kisla in pogostejše je v vrtnarstvu. Simptomi pomanjkanja so lahko denimo »ožgani« vrhovi listov, porumenelost listov (vendar pozor, to je lahko tudi znak pomanjkanja drugih hranil) ali zaostajanje v rasti ter razne deformacije.

Kalcij tudi pomaga ohranjati nevtralno pH vrednost zemlje ter tako zagotavlja idealno okolje za vpijanje vseh hranil, ki jih rastline potrebujejo.

Voda, v kateri so se kuhala jajca, ni primerna le za sobne rastline. Če imate vrt, jo uporabite na vrtu.