24. 6. 2024, 15:31 | Promocijska objava
Obožujete italijansko kuhinjo? Odpotujte z nami v Toskano, Genovo, Bologno - s temi premium okusi na dosegu vaše roke (+ RECEPT)
Pašta, grana padano, paradižnikova omaka, češnjevi paradižniki, tartufi, bazilika, olive ... komu se cedijo sline? Nam prav gotovo!
Če ste tako kot mi oboževalci italijanske kuhinje, se ne boste branili novice o novi liniji izdelkov, ob katerih bodo predle vaše brbončice in bodo gastronomski užitki na vrhuncu. Ni vam treba v najboljšo italijansko restavracijo, da se razvajate v slogu la vita è bella, potrebujete le izdelke najvišje kakovosti, ki bodo poskrbeli za tisti pravi italijanski okus.
Amo Essere Eccellente se imenuje linija izdelkov, s katero vam Eurospin ponuja odlične premium izdelke. Gre za produkte, pri katerih je pozornost usmerjena na izvor in predelavo surovin*, vendar to obenem ne vpliva na ugodne cene, ki so značilne za Eurospin.
*Veliko se jih ponaša z označbami kakovosti ZOP, ZGO in ZTP.
Odlično kot v Toskani
Ste za to, da se odpravimo na sprehod po Toskani? Lahko tudi po Furlaniji – Julijski krajini, Emiliji – Romanji, Lombardiji, Neaplju ... V resnici nam ni treba nikamor zares odpotovati, lahko pa si pričaramo najlepši izlet z okusi, ki jih bomo doživeli v ustih in nas bodo spomnili na la dolce vita. Eurospinova linija Amo Essere Eccellente nam s svojimi izdelki prinaša prav to tradicijo, kakovost in tipičnost italijanske kuhinje.
Linija zajema celoten spekter pakiranih živilskih izdelkov in vključuje mlečne izdelke, suhe in polnjene testenine, omake, suhe mesnine, konzervirana živila, začimbe, sladkarije in tudi božične specialitete.
Ponujajo se vam vrhunski italijanski trdi siri, med drugim grana padano in parmigiano reggiano. Pri testeninah so paradni konj testenine iz Gragnana in Campofilona, med polnjenimi testeninami pa boste našli tudi tradicionalne raviole Girasoli. Med omakami vas bodo brez dvoma navdušili italijanski tartufi, datljevi paradižniki s Sicilije in bazilika iz Genove. Suhe mesnine iz linije so pakirane na pladnjih in zagotavljajo okus in teksturo, značilna za sveže narezane mesnine. Tudi na tem področju ne primanjkuje zaščitenih izdelkov s certifikati ZOP in ZGP, kot je mortadela iz Bologne.
Pa poskusimo kar takoj en odličen recept
Špageti z mortadelo (za 2 osebi):
špageti linguine Amo Essere Eccellente
olivno olje Amo Essere Eccellente
čebula
mortadela s pistacijami Amo Essere Eccellente, pribl. 10 dag
paradižnikova mezga
origano, sol in poper
grana padano Amo Essere Eccellente
Medtem ko se testenine kuhajo, na olju popražimo nasekljano čebulo. Ko se narahlo popraži, dodamo nasekljano mortadelo in ju približno dve minuti pražimo skupaj. Nato vse skupaj zalijemo s paradižnikovo mezgo ter dodamo sol, poper in origano. Omaka naj se kuha 5 minut, potem jo zmešamo s testeninami in na koncu še dobro posujemo z ribanim trdim sirom grana padano.
Pa dober tek in čim več potovanj po Italiji, pa čeprav samo skozi okuse!