Uredništvo | 21. 9. 2024, 07:00

Želite doma pripraviti slasten sendvič, boljši od kupljenih ali naročenih? To je recept, ki vas bo navdušil

TikTok/nutrientmatters

Imate občutek, da vaši sendviči nikoli niso tako okusni kot tisti, ki jih kupite ali naročite v kakšnem lokalu?

Sendvič res ni najbolj zdrava jed, a včasih se nam ne ljubi pripravljati obroka, bogatega s hranili, želimo si predvsem sočen prigrizek, ob katerem si bomo obliznili vse prste.

Čeprav se priprava sendviča zdi sorazmerno enostavna (kako težko je lahko prerezati kruh ali popeči toast in vanj zložiti različne sestavine?), pa je tudi pri tem koristno poznati določene trike.

Če se vam zdi, da so vaši sendviči pusti in nikoli tako dobri kot tisti, ki jih kupite ali naročite, se poskusite ravnati po receptu, ki ga priporoča ustvarjalka profila Nutrient matters in avtorica kuharske knjige z zdravimi recepti Sara Abdul-Aziz, ki ji na družbenem omrežju TikTok sledita skoraj 2 milijona ljudi.

Morda vas zanima tudi:

Za začetek svetuje, da pri pripravi sendviča pozabite na navaden toast in raje kupite svež kruh iz svoje lokalne pekarne: sama najraje posega po ciabatti oziroma copati, ki jo segreje v toasterju, da se zapeče do hrustljavosti.

@nutrientmatters

A sandwhich worth 22 whole dollars 🤤

♬ LoFi Chill Hip-Hop 07 - Aleksei Gorobetc

Kruh prerežite na polovico in na vsako polovico kanite nekaj olivnega olja. Vsak dober sendvič potrebuje nekaj kislega, to so lahko kisle kumarice, če jih nimate, pa narežite čebulo, jo pokapajte z limono in solite.

Za omako, ki bo vašemu sendviču dodala sočnost, zmešajte okuse, ki jih imate radi, zanimiva kombinacija je denimo med in gorčica. Brez zelenjave v okusnem sendviču ne bo šlo, a je tu spet veliko odvisno od tega, katero imate najraje: Sara Abdul-Aziz na posnetku na svojem TikTok profilu uporabi solato in paradižnik, narezan na tanke kolobarje.

Ko je kruh zapečen, na eno stran najprej položite različne lističe sira in ga ponovno zapecite v toasterju ali mikrovalovni pečici. Drugo stran premažite z izbrano omako, dodajte salamo po želji, obložite z zelenjavo, baziliko, čebulo in solato. Združite obloženo polovico s polovico z zapečenim sirom in – vaš bogat sendvič je nared. Dober tek!

Novo na Metroplay: "Po srcu sem rokerica." - Nina Strnad | Elle podkast