4. Sodavica iz ingverja in breskev
Tej osvežilni pijači se prilega tudi kapljica ali dve ruma. Zanjo potrebujete sladkor, naribani sveži ingver, narezani breskvi, mineralno vodo in meto.
Na srednji vročini zavrite eno skodelice vode, sladkor ter ingver. Mešajte toliko časa, da se sladkor stopi. Nato odstranite sirup z ognja in ga pustite stati 30 minut.
V srednje veliko skledo skozi cedilo prelijte sirup, nato s hrbtno stranjo žlice ob cedilo pritisnite mleti ingver, da iz njega izločite okus. Skledo pokrijte s plastično folijo in jo postavite v hladilnik, da se ohladi.
Rezine breskev enakomerno porazdelite v osem visokih kozarcev. V vsakem kozarcu nato z leseno žlico rahlo potlačite breskve, da spustijo sok.
V vsak kozarec nato dodajte dve žlici ohlajenega sirupa, kocke ledu in mineralno vodo. Pijačo samo še zmešajte in je pripravljena.