K. Ž. | 19. 10. 2024, 17:45 | Vir: STA

Takšno vreme nas čaka prihodnji teden

Profimedia

Prihodnji teden lahko pričakujemo spremenljivo vreme.

Ponoči se bo od vzhoda postopno jasnilo, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Bolj oblačno bo ostalo v zahodni polovici Slovenije. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Jutranje temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem okoli 13 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo dopoldne se bo razjasnilo tudi v zahodnem delu Slovenije. Burja na Primorskem bo oslabela in do večera ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 17, na Primorskem okoli 22 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo pretežno jasno. Jutro bo sveže in po nižinah megleno. V torek bo večji del dneva še dokaj jasno, le na zahodu bo nekaj več oblačnosti.

Od 23. do 28. oktobra 2024

V sredo bo naše kraje oplazila hladna fronta, Za njo se bo anticiklon nad Alpami spet okrepil. V drugi polovici tedna se bo nad severnim Atlantikom poglobil ciklon in se postopno pomikal proti vzhodu. Proces se bo spet razcepil in zaenkrat kaže, da se bo južni del pomikal nad Pirenejski polotok. Težišče vremenskega dogajanja bo ostalo severno od nas, zato izrazitejše zamenjave zračne mase na našem območju ne bo.

V sredo bo ponekod prehodno možen rahel dež, nato bo spet suho do sobote. Padavine bodo postale spet verjetnejše ob koncu tedna, a napoved je precej nezanesljiva. Jutranje temperature bodo večinoma med 5 do 10, najvišje dnevne pa od 15 do 18, na Primorskem okoli 20 °C.

Novo na Metroplay: Zmagovalec MasterChefa Luka Pangos iskreno o ozadju kuharskega tekmovanja