K. Ž. | 2. 7. 2024, 09:57 | Vir: STA

Po superceličnih nevihtah nas zdaj čaka takšno vreme

Profimedia

Padavine še niso rekle zadnje besede.

Dopoldne se bo tudi na jugovzhodu delno razjasnilo. Čez dan bo sončno s spremenljivo oblačnostjo. V hribovitem svetu ni izključena kakšna kratkotrajna ploha, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki bo popoldne nekoliko oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Ponoči se bo od zahoda postopno pooblačilo. Proti jutru lahko ponekod na zahodu rahlo dežuje. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 14 na Primorskem do 17 stopinj Celzija. V sredo dopoldne bo pretežno oblačno. Čez dan se bo delno zjasnilo, v hribovitem svetu na severu države bo nastalo nekaj ploh. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija.

Profimedia

V noči na četrtek bo na severu države prehodno deževalo. Čez dan se bo jasnilo, nastale bodo posamezne plohe. V petek bo delno jasno. Še bodo nastale posamezne plohe.

Od 5. do 10. julija 2024

Nad nami bo območje visokega zračnega tlaka. V noči na ponedeljek bo naše kraje oplazila hladna fronta, nato se bo polje zračnega tlaka spet okrepilo.

V petek, soboto in nedeljo bo sončno, v nedeljo popoldne bodo že možne posamezne nevihte, nekaj padavin bo v noči na ponedeljek in v ponedeljek čez dan, v torek in sredo pa bo zelo verjetno suho. Najvišje temperature bodo po nižinah od 25 do 30 °C.