K. Ž. | 21. 8. 2024, 09:40 | Vir: STA

Takšno vreme nas čaka do konca avgusta

Profimedia

Vročina še ni rekla zadnje besede. 

Dopoldne bo oblačnost od severa postopno naraščala, na severu države bo že lahko nastala kakšna ploha ali nevihta. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nekaj ploh in neviht bo nastalo tudi drugod po državi, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Prehodno bo zapihal severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

V četrtek bo povečini sončno z nekaj nizke oblačnosti dopoldne, ki je bo nekaj več in se bo zadržala dlje v hribovitem svetu. Šibka burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 25 do 28, na Primorskem do 31 stopinj Celzija. V petek in soboto bo pretežno jasno in spet nekoliko bolj vroče.

Od 24. do 29. avgusta 2024

V soboto bomo še pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, v nedeljo popoldne pa bo na vreme pri nas že vplivala vremenska fronta, ki nas bo predvidoma prešla v ponedeljek. Od torka dalje se bo nad našimi kraji spet vzpostavilo šibko območje visokega zračnega tlaka, napovedujejo na Arsu.

V soboto in večji del nedelje bo sončno in spet nekoliko bolj vroče vreme z dnevnimi temperaturami malo nad 30 °C. V nedeljo popoldne bodo na severu začele nastajati plohe in nevihte, ki se bodo predvidoma v ponedeljek razširile nad večji del Slovenije ter v noči na torek ponehale. Spet se bo nekoliko ohladilo. Od torka dalje kaže na povečini suho in sprva oblačno vreme, a bo iz dneva v dan več sonca. Od ponedeljka dalje se bodo dnevne temperature gibale od 25 do 30 °C.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec