R.S. | 16. 8. 2024, 09:28

Nov odpoklic: v tem priljubljenem živilu odkrili nevarno bakterijo

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Izdelek predstavlja tveganje za zdravje. 

UVHVVR je v okviru uradnega nadzora odvzela vzorec mesnega pripravka, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella enterica.

KATEGORIJA: Živila
PODKATEGORIJA: meso in mesni izdelki
PODATKU O VZORCU: Piščančje meso v marinadi; rinfuza; proizvedeno 5.8.2024; Lot: 5.8.2024; porabiti do: 8.8.2024
PROIZVAJALEC: Jagros d.o.o., Center Jager Melje (proizvodnja na prodajnem mestu)
VRSTA TVEGANJA: Mikrobiološka tveganja
DRŽAVA POREKLA: Slovenija
OPIS NEVARNOSTI: Proizvod je bil v celoti prodan fizičnim strankam preko prodajnega pulta v Centru Jager Melje. Ugotovljena je bila prisotnost mikroba Salmonella enterica subsp. Enterica, ki potencialno lahko v primeru neustreznega rokovanja in neustrezne termične obdelave povzroči gastrointestinalne težave.
UKREP: Živilu je pretekel rok uporabe. 

Živilu je 8.8 pretekel rok uporabe. V kolikor so potrošniki živilo zamrznili, naj ga zavržejo.

Profimedia

Novo na Metroplay: "Zgodovine se moramo zavedati, da ne ponavljamo istih napak. Moramo pa jo zagotovo preseči" | Matej Grah